Gaspçı da eski taksici çıktı: Diğer darbede ya ölecek ya felç kalacaktım

İzmir’de taksi şoförü Selim Keleş’e kaldırım taşı ile saldırıp, gasp girişiminde bulunan sanığın yargılanmasına başlandı.

DHA’nın aktardığına göre olay 10 Ekim 2023 gecesi meydana geldi. Karabağlar’da taksiyle durakta bekleyen Salim Keleş’in aracına binen kişi, Buca’ya gitmek istediğini söyledi. Araç Buca’ya bağlı Gediz Mahallesi’ne yaklaştığı sırada “yolcu”, şoförden paraları isteyip, tehdit etti.

Saldırgan, direnen Keleş’e yanında taşıdığı kaldırım taşı ile saldırdı. Arbedenin ardından saldırgan olay yerinden kaçarken, aldığı darbelerle yaralanan Keleş Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ne kaldırıldı.

Araç kamerasını inceleyen polis, saldırganın 28 yaşındaki Ahmet Tan olduğunu belirledi. Görüntülerde Ahmet Tan’ın kaldırım taşı ile şoföre defalarca vurduğu ve Keleş’in direnmesinin ardından para alamadan araçtan inip kaçtığı görüldü.

Polis ekiplerinin adresine düzenlediği baskında yakalanan Tan, polisteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Taksici Keleş, tedavisinin ardından taburcu edildi.

15 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Tutuklu sanık Ahmet Tan hakkında ‘silahla yağmaya teşebbüs’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bugün görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Tan, şikayetçi Selim Keleş ve taraf avukatları katıldı.

Kendisi de eski taksi şoförü olan tutuklu sanık Ahmet Tan, duruşmadaki ifadesinde mağdur Selim Keleş’ten özür diledi.

‘PLANLIYDI, KENDİMİ KORUMASAYDIM ÖLDÜRECEKTİ’

Şikayetçi Selim Keleş de 1992 yılından bu yana taksicilik yaptığını belirtip, “Her şey kamera görüntüsünde mevcut. Taksinin arkasına oturdu. Sağa git, sola git gibi komutlar verdi. Sonra karanlık bir sokağa yönlendirdi. Bir tarafında yüksek bir duvar, bir tarafında yüksek bina vardı. Biz bu durumlarda aracı durdurunca aracın iç lambasını yakarız. Lambayı yakmak istediğim sırada başıma darbe aldım. Eğer elindeki vurduğu poşeti almasaydım diğer darbede ya ölecektim ya felç kalacaktım…

Kimse yanındaki poşete taş koymaz. Planlıydı. Kendimi korumasaydım beni öldürecekti. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Tan’ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx