Yoga merkezinde seks tarikatı skandalı

Uluslararası Organizasyonda Zorla Kullanılan Kadınlar İfşa Edildi

Birleşik Krallık’ta yoga derslerine katılan bir kadının, Mutlak Ruhsal Bütünleşme Hareketi (MISA) adlı örgütün uluslararası cinsel istismar ve insan ticareti organizasyonuna zorla dahil edildiği ortaya çıktı.

Örgütün lideri olan yoga gurusu Gregorian Bivolaru yönetiminde faaliyet gösteren MISA adlı örgüt, Londra’da İngilizce öğretmeni olarak çalışan 30 yaşındaki bir kadının zihinsel ve ruhsal sağlığını iyileştirmek amacıyla gittiği yoga merkezinde tarikat benzeri inziva etkinliklerine zorla katıldığını iddia etti.

Kadın, 2018 baharında Somerset’te düzenlenen bir inzivada erkek ve kadın katılımcıların ayrı gruplara ayrılarak çeşitli cinsiyet rolleri ve “manyetizma” temalı etkinliklere katıldığını belirtti. Ayrıca, aynı yıl Romanya’da düzenlenen bir yoga festivalinde Bivolaru’nun “ruhsal analiz” yapabilmesi için kadınların yarı çıplak fotoğraflarını paylaşmalarının zorunlu olduğu ortaya çıktı.

Kadının 2019’da “ruhani uyanışın bir parçası” olan bir ritüele zorlandığı ve çeşitli cinsel eylemlere maruz kaldığı belirtildi. Daha sonra kadının Prag’da maddi cezaların uygulandığı bir “çalışma evine” götürülerek burada kontrol altında tutulduğu ve pornografik içerik üretmeye zorlandığı ifade edildi. Aynı dönemde, Bivolaru’nun Romanya’da reşit olmayan bir kıza cinsel istismarda bulunduğu da öğrenildi.

Fransız polisinin 2023 yılı kasım ayında gerçekleştirdiği operasyonda, Bivolaru ve tarikatın 40 üyesine yönelik yapılan baskında 58 kadının istismar edildiği ve hijyenik olmayan koşullarda yaşadığı tespit edildi. Ayrıca, örgüte ait 500 bin sterlinlik mal varlığına el konuldu. Bivolaru, insan kaçakçılığı, örgütlü adam kaçırma ve cinsel istismar suçlamalarıyla tutuklandı.

Olayla ilgili devam eden soruşturmanın halen sürdüğü belirtildi. Detaylar için tıklayın.

  • Prof. Dr. Bayram Öztürk: “Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor”

Related Posts

Azerbaycan’da 2 Rus gazeteci gözaltına alındı!

Azerbaycan ile Rusya arasında Yekaterinburg kentindeki Azerbaycanlıların evlerine baskın düzenlenmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Azerbaycan polisi, Rus medya ağı Russia Today’in Bakü’deki kolu olan Sputnik Azerbaycan ofisine …

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Ödül töreninde dikkat çeken Selçuk Bayraktar- Ali Koç karesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ile BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yan yana oturması dikkat çekti.

Soylu ‘fırsat’ gördü: ‘Türkiye’nin Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var’

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “Şimdi önümüzde bir fırsat var. Bu fırsatı hep beraber yönetmek, hep beraber yarınlara büyük adımlar atmak zorundayız. Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var” dedi.

Katil İsrail’in Gazze’ye gece boyunca düzenlediği saldırılarda 16 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Şeridi’nin çeşitli noktalarına gece boyunca düzenlenen İsrail saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 16 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi ise yaralandı.

ABD Dışişleri: Ukrayna’yı destekliyoruz ancak çatışmanın çözümüne odaklanıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bruce, ABD’nin Ukrayna’yı desteklemeye devam ettiğini ancak çatışmaya diplomatik bir çözüm bulmaya odaklandığını belirtti.