Skandal yapımcı Harvey Weinstein yeni bir taciz suçlamasıyla karşı karşıya

Hollywood’da tarihin en büyük skandalına imza atan yapımcı Harvey Weinstein’ın kötü şöhreti, sadece sinema endüstrisi ile sınırlı kalmadı ve tüm dünyada “MeToo” hareketinin ortaya çıkmasına da neden oldu.

Weinstein şimdi yeni suçlamalarla gündemde.

New York’ta daha önce aldığı bir mahkumiyet kararının bozulmasının ardından aylar sonra cinsel saldırı nedeniyle soruşturulmaya başlandığı Manhattan’daki bir mahkemede duyuruldu. Bölge savcısı yardımcısı Nicole Blumberg, salı günkü duruşmada iddia edilen saldırıların zamanaşımı süresi içerisinde olduğunu söyledi.

72 yaşındaki Weinstein, 2020 yılında cinsel saldırı ve tecavüzden aldığı mahkumiyetin, haksız olduğu gerekçesiyle nisan ayında bozulmasının ardından yeniden yargılanmayla karşı karşıya.

Blumberg, “2020’de söylediğimiz gibi, yasal süreci başlatmaya hazır olmayan kadınlar vardı. Bu kadınların bir kısmı artık başlatmaya hazır” dedi.

Weinstein’ın avukatı Arthur Aidala ise yaptığı açıklamada, yeni soruşturmaların bir taktik olduğunu belirtti. Aidala, müvekkilinin New York’taki Rikers Adası hapishanesinde hücre hapsinde tutulurken bir dizi tıbbi sorundan muzdarip olduğunu da sözlerine ekledi.

Weinstein, salı günü sol eli tekerlekli sandalyeye kelepçeli halde mahkemeye çıkarıldı.

Weinstein’ın 2020’deki mahkumiyeti, kadınların medyada yüzlerce erkeği cinsel tacizle suçladığı #MeToo hareketi için kritik öneme sahipti. Weinstein,Miramax film stüdyosunun kurucusu, yapım asistanı Miriam Haley’e cinsel saldırıda bulunmak ve oyuncu Jessica Mann’e tecavüz etmek suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak New York Temyiz Mahkemesi, nisan ayında Weinstein’ın aleyhindeki suçlamalarla ilgisi olmayan üç tanık tarafından sunulan delillerin adil yargılanma hakkını ihlal ettiğine karar verdi.

#MeToo hareketi üyeleri kararı son derece adaletsiz olarak niteledi.

Weinstein ayrıca Kaliforniya’daki ayrı bir tecavüz davasının ardından 16 yıla mahkûm edildi. Ayrıca 80’den fazla kadın Weinstein’ı cinsel tacizle suçladı. Skandal yapımcı ise şimdiye kadar kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir