Sağlık Bakanlığı açıkladı! Çocukluk dönemi aşı takvimi değişti

Sağlık Bakanlığından Yeni Aşı Uygulaması!

Son yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından difteri, tetanos, boğmaca, çocuk felci (polio), hemofilus influenza Tip B, hepatit B hastalıklarını içeren “altı bileşenli karma aşı” ile artık tek bir enjeksiyonla 6 hastalığa karşı bağışıklık kazanılabilecek.

Türkiye’de 1998 yılından beri uygulanan hepatit B aşısı ile 2008 yılından bu yana kullanılan beş bileşenli karma aşı birleştirilerek 14 Nisan itibarıyla yeni uygulamaya geçilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından tedarik edilen bu yeni aşılar, Türkiye genelindeki tüm aile sağlığı merkezleri ve ilgili sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapılacak.

Daha önce beş bileşenli karma aşı ile aşılanmış olan çocukların tamamlanması gereken dozları, “altı bileşenli karma aşı” ile tamamlanacak ve ek bir aşıya ihtiyaç duyulmayacak.

KAYNAK: AA

Related Posts

Yeşilayın ‘Gönüllü Hekimler Projesi’ne başvurular başladı

Hekimlerin bağımlılıkla mücadele süreçlerinde daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Yeşilay Gönüllü Hekimler Projesi”ne başvurular başladı.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.