‘Moğolistan ile teknik işbirliği yapmaya hazırız’

Türkiye ve Moğolistan Arasındaki İş ve Yatırım İlişkileri Güçleniyor

Türkiye-Moğolistan İş ve Yatırım Toplantısı, Bakan Bolat, Moğolistan Başbakan Birinci Yardımcısı ile Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Luvsannyam Gantumur’un ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz’un katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bolat, burada yaptığı konuşmada, Moğolistan’ın Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke arasındaki güçlü ve gelişen bağların en somut göstergesi olduğunu vurguladı. Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde kararlaştırılan ziyaretin kısa sürede gerçekleşmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

İki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarına dikkat çeken Bolat, ekonomik potansiyel ve stratejik konum gibi unsurların Türkiye ve Moğolistan’ı doğal ortaklar haline getirdiğini ifade etti. Bolat, inşaat sektörünün Moğolistan’ın altyapı gelişim vizyonuna büyük katkı sağlayabileceğine işaret etti.

Moğolistan ile Türkiye arasındaki ticaretin geçen yıl önemli ölçüde arttığını belirten Bolat, Türk müteahhitlik sektörünün Moğolistan’ın iddialı altyapı hedeflerine destek olabileceğini dile getirdi. Ayrıca, helal gıda işbirliği ve turizm alanında yapılabilecek işbirliklerine değindi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz da Türkiye ve Moğolistan arasındaki ticaret hacminin önemli ölçüde arttığını, turizm ve madencilik gibi sektörlerde işbirliği olanakları bulunduğunu belirtti. Ayrıca, inşaat sektörünün de Moğolistan’da gösterilecek projelerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yavuz, Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu’nun kurulduğunu ve işbirliğinin geliştirilmesi için çaba harcanacağını söyledi.

Related Posts

Türkiye, İtalya’yı geride bırakıp 4. sıraya yükseldi!

“Bir önceki yıla göre bir basamak yükselerek 5. sıradan 4. sıraya çıkan Türkiye, bu alandaki istikrarlı yükselişini sürdürdü. 2024 yılı toplam ziyaretçi sayımız ise 62,3 milyona ulaştı” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Birleşmiş Milletler …

Rekabet Kurulu, Fakir firmasına 26 milyon lira ceza verdi

Rekabet Kurulu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri firmasına uzlaşma sonucunda, 26 milyon lira ceza verilmesini kararlaştırdı.

Asya piyasalarında belirsizlik hakim

Asya borsalarında, Orta Doğu’da artan gerilim ve ABD’nin İran’a doğrudan askeri müdahalesinin ardından İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatabileceğine dair endişelerle karışık bir seyir öne çıkıyor. PİYASALAR HAFTAYA KARIŞIK SEYİRLE BAŞLADI İran ve İsrail …

ABD Orta Doğu’daki gerilime dahil oldu! Küresel piyasalar karıştı!

Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler küresel piyasaların haftaya karışık bir seyirle başlamasına neden oldu. ABD’de vadeli endeksler kayıpla açılırken, Asya borsaları ve İngiltere hariç Avrupa borsaları karışık seyrediyor. İşte bugün piyasada izlenecek önemli veriler…

Ortadoğu’da gerilim arttı, kripto piyasası sert düştü

Ortadoğu’da devam eden çatışmalara ABD’nin müdahil olması ve İran’ın ‘Hürmüz’ü kapatma ‘tasarısı’ kripto para piyasasını sarstı. Haftalardır 100 bin doların üzerinde seyreden Bitcoin, 99 bin dolar bandına düştü. Aynı şekilde Ethereum da yüzde 3,5 değer kaybıyla 2 bin 200 doların altına geriledi.

Yargıtay’dan emsal kira bedeli kararı: ‘Kiracılarımız rahat olsun’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kiracının banka hesabından gönderdiği ücretin açıklama kısmına “kira bedeli” yazmasa da taraflar arasında sözleşme olduğundan ödemenin kira sayıldığını belirtti. Şahin, “Kiracılarımız bu konuda endişe etmesin” dedi.