Malatya’da Söğütlü Cami’nin yapı kontrolünü Büyükşehir yapacak

Malatya’da Söğütlü Cami’nin Yapı Kontrolü Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılacak

27 Eylül 2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla temeli atılan Söğütlü Cami’nin yapı kontrol işi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve Enesler İlim ve Hizmet Vakfı adına iş insanı Bayram Kızılaslan tarafından imzalandı.

Yapılan protokol imza töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya’mız için son derece önemli bir protokole imza attık. 6 Şubat depreminde hasar gören Söğütlü Cami yıkılmıştı. Yapılan uzun değerlendirmeler sonucunda yeni cami Emekliler Parkı alanına yapılması kararlaştırıldı. Belediye olarak yapı kontrolünü üstlenerek özel denetim firmalarına gerek kalmayacak. Cami inşaatı süresince kontrol belediyemiz tarafından yapılacak. Cami çevresi meydan düzenlemesiyle planlandı. Özellikle vurgulamak isterim ki caminin altında ticari alan bulunmayacak. Yapının altında dini hizmet alanları, toplantı salonu ve eğitim mekânları oluşturulacak. Malatya’mıza güzel bir eser kazandıracağımıza inanıyorum. Rabbim hayırlı ve bereketli kılsın.” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Azerbaycan’da 2 Rus gazeteci gözaltına alındı!

Azerbaycan ile Rusya arasında Yekaterinburg kentindeki Azerbaycanlıların evlerine baskın düzenlenmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Azerbaycan polisi, Rus medya ağı Russia Today’in Bakü’deki kolu olan Sputnik Azerbaycan ofisine …

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Ödül töreninde dikkat çeken Selçuk Bayraktar- Ali Koç karesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ile BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yan yana oturması dikkat çekti.

Soylu ‘fırsat’ gördü: ‘Türkiye’nin Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var’

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “Şimdi önümüzde bir fırsat var. Bu fırsatı hep beraber yönetmek, hep beraber yarınlara büyük adımlar atmak zorundayız. Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var” dedi.

Katil İsrail’in Gazze’ye gece boyunca düzenlediği saldırılarda 16 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Şeridi’nin çeşitli noktalarına gece boyunca düzenlenen İsrail saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 16 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi ise yaralandı.

ABD Dışişleri: Ukrayna’yı destekliyoruz ancak çatışmanın çözümüne odaklanıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bruce, ABD’nin Ukrayna’yı desteklemeye devam ettiğini ancak çatışmaya diplomatik bir çözüm bulmaya odaklandığını belirtti.