Mahmud Abbas’tan Macron’a mektup: Hamas silahsızlandırılmalı, uluslararası güçler Gazze’ye konuşlandırılabilir

Fransa Cumhurbaşkanlığı: Abbas, Hamas’ın Silahlarını Teslim Etmeli

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın iki devletli çözüme ilişkin Suudi Arabistan-Fransa konferansından bir hafta önce Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yazdığı mektupta Hamas’ın silahlarını teslim etmesi gerektiğini ve uluslararası güçlerin Filistin topraklarında konuşlandırılabileceğini söylediğini bildirdi.

Salı günü Fransa’nın açıklamasına göre Filistin Devlet Başkanı Abbas, Macron’a yazdığı mektupta Hamas’ın “silahlarını teslim etmesi gerektiğini” söyledi ve “Filistin halkını” korumak üzere uluslararası güçlerin konuşlandırılması çağrısında bulundu.

Abbas, “Hamas artık Gazze’yi yönetmeyecek; silahlarını ve askeri yeteneklerini Filistin Güvenlik Güçlerine devretmelidir” diye yazdı.

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı, “(BM) Güvenlik Konseyi yetkisiyle bir istikrar/koruma misyonunun parçası olarak konuşlandırılmak üzere Arap ve uluslararası güçleri davet etmeye hazır olduğunu” söyledi.

Bu ayın sonunda BM merkezinde yapılacak konferans iki devletli çözüm fikrini yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

Abbas, Macron’a mektubunda şunları yazdı: “İsrail işgalini sona erdirecek ve nihai statüyle ilgili tüm sorunları çözecek bir barış anlaşmasını net ve bağlayıcı bir takvim dâhilinde ve uluslararası destek, gözetim ve garantilerle imzalamaya hazırız.”
Abbas, “Hamas tüm rehineleri ve esirleri derhal serbest bırakmalıdır” diye ekledi.

Elysee Sarayı da yaptığı açıklamada “iki devletli çözümün hayata geçirilmesi yönünde gerçek bir isteklilik sergileyen somut ve benzeri görülmemiş taahhütleri” memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Related Posts

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması: Mustafa Keleş ile Murat Keleş’e tutuklama talebi

İBB’nin görevinden uzaklaştırılan tutuklu Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB’ye yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in oğlu Mustafa Keleş ile yeğeni Murat Keleş, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hayatından 10 yılı çalıp yerine 1.7 milyar TL verdiler

ABD’de 10 yıl önce yaşanan bir hukuk skandalı, 30 yaşından 40 yaşına dek haksız yere gün yüzü gösterilmeyen adama tonlarca para verilerek kapatılmaya çalışıldı…

Kadın polisin Suriyelilerin düğününde yaptığı anons sosyal medyada gündem oldu

Gaziantep’te, düğünlerde havaya ateş açılması nedeniyle yaşanan yaralanma ve can kayıplarını önlemek amacıyla Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı. Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu bölgelerdeki düğünlere polis ekipleri gönderilerek havaya ateş açılmasının yasak olduğu yönünde anonslar yapılıyor.

Havalar ısınınca ortaya çıktı: İstanbul’da yedi ilçedeki vatandaşlar tedirgin

İstanbul’da havaların ısınmasıyla 7 ilçede ev, iş yeri ve araçlara giren yılanlar, vatandaşları tedirgin etti. Bazı yılanlar itfaiye ekipleri tarafından yakalanıp doğaya bırakılırken, bazıları zehirli olduğu düşünülerek öldürüldü.

İstanbul’un gözde parkında ortaya çıktı: Herkesin aradığı yılanı kadınlar elleriyle yakaladı

İstanbul’un göbeğinde, Kadıköy’ün en işlek mahallelerinden birinde iki haftadır ortalıkta dolaşan 1.5 metrelik yılan sonunda yakalandı. Ne belediye ne de itfaiye ekiplerinin yakalayabildiği sarı yılan, mahalleli iki kadının soğukkanlı müdahalesiyle koruma altına alındı.

İzmir Bornova’da orman yangını

İzmir ili Bornova ilçesi Zafer Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına, havadan ve karadan müdahale devam ediyor.