Kia’nın elektrikli pikap kamyonu test edilirken görüntülendi

Elektrikli araç pazarında üretim çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. Birçok marka yeni ürünlerini piyasaya sürmeye hazırlanırken Kia da bu yarışın gerisinde kalmamaya çalışıyor.

Kia EV9 SUV ile hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yüksek satış rakamlarına ulaşan firma bu başarıyı pickup modeliyle de taçlandırmak istiyor. Kia‘nın yeni elektrikli pickup kamyoneti, Kaliforniya’da test edilirken yoğun kamuflaj altında görüntülendi. KindelAuto adlı YouTube kanalı, kamyonetin yol testini kaydederek, Kia’nın elektrikli kamyonet pazarındaki planlarına dair ipuçları verdi. Çift kabinli tasarıma sahip olan prototip, boyut olarak Kia EV9 SUV ile benzerlik gösteriyor ve Ford Ranger gibi modellerle rekabet edebilir. Kamuflaj, birçok detayı gizlese de ön yüzü EV9’a benziyor.

Kia’nın elektrikli pikap kamyonu test edilirken görüntülendi

Elektrikli kamyonetin, Hyundai Ioniq 5, Ioniq 6 ve Kia EV6 gibi popüler EV’lerde kullanılan E-GMP platformu üzerinde yer alması bekleniyor. Bu esnek platform, farklı batarya ve motor yapılandırmalarına izin vererek geniş bir performans ve menzil yelpazesi sunuyor. Prototipin görülmesi, Kia’nın 2026 yılına kadar iki elektrikli pickup kamyonet çıkarma planlarıyla örtüşüyor. Bu kamyonetlerden biri gelişmekte olan pazarlar için, diğeri ise ABD gibi pazarlar için özel olarak tasarlanacak.

Kamyonetin üretim yeri hala belirsiz. Kia‘nın 7.500 dolarlık federal vergi kredisinden yararlanabilmesi için kamyoneti yerel olarak üretmesi gerekiyor. Şirket, elektrikli kamyonetini test etmeye ve geliştirmeye devam ederken, kamyonetin özellikleri, donanımları ve fiyatlandırması hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkacak.

Siz elektrikli otomobillerin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu teknolojinin ülkemizdeki geçerliliği ne zaman yaşanacak? Bildiğiniz gibi elektrikli otomobillerin batarya performansları düşünce fiyatlarında da gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Bununla birlikte bu durum ikinci el piyasasını olumsuz etkiliyor. Milyonlarca lira yatırım yapıp sonra yok pahasına araba satmak şu anda Türk otomobil piyasası için çok da kabul edilir gibi gözükmüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx