Karayemiş Çekirdeği Hayatını Tehlikeye Attı

Trabzonlu Kadın, Yuttuğu Karayemiş Çekirdeği Yüzünden Hayati Tehlikeyle Karşılaştı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak, yuttuğu karayemiş çekirdeğinin soluk borusundan akciğerine gittiğini fark etti. Akciğerine zarar veren çekirdek, bir kısmının çürümesine neden oldu. Karabacak, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Akciğer enfeksiyonlarına sık sık yakalanan hasta, yaşadığı şikayetlerin geçmemesi üzerine doktora başvurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde yabancı bir cisim tespit ettiklerini belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan durumu anlatan Dr. Tekinbaş, “Hastamızın akciğerinde normal olmayan bir lezyon gözlemledik. Yapılan çekimler sonucunda akciğerin orta kısmında tümöre benzeyen bir lezyon olduğunu fark ettik. Gerekli işlemlerin ardından hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirdik” dedi.

Ameliyat sırasında ortaya çıkan çekirdeğin, akciğeri tıkayarak olumsuz etkilere neden olduğu belirtilirken, hastanın sağlığının şu an iyi olduğu ve taburcu edileceği ifade edildi.

Dr. Tekinbaş, yaşanan duruma dikkat çekerek, “Yemek yerken ani gülme, öksürme veya nefes alma sonucunda yabancı cisimlerin hava yoluna kaçabileceğini unutmamak gerekir. Hasta, yaşadığı şikayetlerde gecikirse ciddi sonuçlarla karşılaşabilir” uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR KOCA – Sağlık

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.