Karaman’da Hekimler Arasındaki İş Birliği ile Sağlık Hizmetlerinde Kalite Artacak

Karaman’da Hekimler Arasındaki İş Birliği Sağlık Hizmetlerinde Kaliteyi Artıracak

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, hekimler arasındaki iş birliğini güçlendirerek sağlık hizmetlerinde kaliteyi yükseltmeyi amaçlıyor.

Eğitim programı kapsamında, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Arslan, Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan hekimlere “Sağlam Bebek-Çocuk İzlemi Eğitimi” verdi. Eğitime katılan bebek ve çocuklar, Uz. Dr. Yağmur Arslan ve Uz. Dr. Kürşad Altuğ Solmaz’ın rehberliğinde aile hekimlerine güncel bilgiler aktarıldı.

“Uzman Hekimlerimizle Aile Hekimlerimizi Bir Araya Getirdik”

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aykut Emre Yıldırım, “Aile hekimleri ile hastane hekimleri arasındaki iş birliğini artırmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. ‘Sağlam Bebek-Çocuk İzlemi’ eğitimi de bu adımlardan biridir. Uzman hekimlerimiz ve aile hekimlerimizi buluşturarak, çocukların güncel kılavuzlar doğrultusunda hizmet almasını sağlayacağız,” dedi.

“Hastalıkların Erken Tanı ve Tedavisine Katkı Sağlıyor”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Arslan, “Sağlam çocuk izlemi, çocuk sağlığı hizmetlerinin temelini oluşturur. Tüm çocukların büyüme, gelişme süreçleri düzenli olarak takip edilmelidir. Birinci basamak sağlık hizmetleri, hastalıkların erken teşhis ve tedavisinde önemli rol oynamaktadır,” şeklinde konuştu.

Dokuz aylık bebeğini muayene için Aile Sağlığı Merkezine getiren Merve Koçyiğit, aile hekiminden memnuniyetini dile getirerek, “Aile hekimimiz bizi uzman doktora yönlendiriyor ve bu konuda çok memnunuz,” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET AKİF ORHAN – Yerel

Related Posts

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum