Kanserle Mücadelede Büyük Bir Adım: Yüzde 34’lük Azalma!

Kanserle Mücadelede Büyük Gelişmeler: Ölüm Oranlarında Yüzde 34 İndiş!

Kanser, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve sağlık alanında büyük sorunlara yol açan bir hastalıktır. Ancak gelişen tıp teknolojisi ve önlem alınmasıyla önlenebilir hale gelmiştir. Amerikan Kanser Derneği’nin verilerine göre, özellikle kolorektal kanser ve rahim ağzı kanseri gibi türlerde artış görülmektedir. Öte yandan, kanserden ölüm oranlarında belirgin bir düşüş yaşanmaktadır.

Kanserden ölüm oranlarında yüzde 34 azalma yaşandı

Kanser, kontrolsüz hücre büyümesiyle karakterize bir hastalıktır. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar ve gelişen tedavi yöntemleri sayesinde ölüm oranlarında yüzde 34’lük bir düşüş kaydedilmiştir. Bu durum, 4,5 milyon ölümün önlendiği anlamına gelmektedir. Bunun sebepleri arasında sigara kullanımının azalması, erken teşhis ve gelişen tedavi yöntemleri yer almaktadır. Amerikan Kanser Derneği’nin tahminlerine göre ise 2025 yılında ABD’de 2 milyon yeni kanser vakası ve 618 bin ölüm görülebilir. Ancak önleyici tedbirler ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla bu rakamların azaltılabileceği belirtilmektedir.

Kanser riskini artıran faktörlere dikkat!

Kanserin oluşumunda genetik faktörler, sigara ve alkol tüketimi, sağlıksız beslenme, obezite, radyasyon ve zararlı kimyasallar etkili olabilmektedir. Bu sebeplerle kanser oluşumu riski artarken, sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla bu riskler azaltılabilir.

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kansere karşı koruyucudur

Kanserle mücadelede sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkol tüketiminden uzak durma, güneşten korunma ve düzenli taramalar önemlidir. Bu alışkanlıklar kanser riskini azaltabilir ve hastalığın erken teşhis edilmesini sağlayabilir.

Kanser taramalarınızı ihmal etmeyin!

Kanser tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri, prostat kanseri ve kolon kanseri gibi türlerde düzenli taramalar hayati önem taşımaktadır.

Kanser tedavilerindeki yeni gelişmeler

  • Bağışıklık tedavileri ve genetik testler, kanser tedavisinde büyük ilerlemeler sağlamaktadır.
  • Yeni kemoterapi ve radyoterapi yöntemleri, daha etkili ve yan etkileri az olan tedaviler sunmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Yeşilayın ‘Gönüllü Hekimler Projesi’ne başvurular başladı

Hekimlerin bağımlılıkla mücadele süreçlerinde daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Yeşilay Gönüllü Hekimler Projesi”ne başvurular başladı.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.