Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi!

Yunus Emre Vakfı’nda İstifalar: Naylon Fatura Skandalı

Yunus Emre Vakfı’nda yaşanan naylon fatura skandalı, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlunun istifaları ile sonuçlandı. İddialara göre, her iki yöneticinin istifaları vakıf tarafından istendi.

Kamu vakfı Yunus Emre Vakfı’nda tabela şirketlerinden alınan naylon faturaların kesildiği ortaya çıkmıştı. Vergi müfettişlerince yapılan incelemede, bu skandalın detayları gün yüzüne çıktı.

Yunus Emre Vakfı Yöneticileri İstifa Etti

BirGün gazetesine göre, naylon fatura skandalının ardından vakıfta istifalar yaşandı. Başkan Yardımcıları Rahmi Göktaş ve Abdullah Kutalmış Yalçın geçtiğimiz hafta istifa ederek görevlerinden ayrıldı. İkilinin istifalarının istendiği iddia ediliyor.

Önemli İsimler İstifa Etti

Rahmi Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın eşidir. Abdullah Kutalmış Yalçın ise MHP’li Semih Yalçın’ın oğludur ve uzun süredir partisinde görev yapmaktadır.

Sahte Faturalar Ortaya Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişlerinin incelemesinde, Rematek İnşaat Şirketi, Çelikkaya Organizasyon İnşaat, Ali Fide ve Evrim Cnc Makina gibi şirketlerin sahte fatura düzenlediği belirlendi.

Vakfın Başkanı ve Yönetimi

Yunus Emre Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yürütmektedir. Heyette, çeşitli bakanlık temsilcileri ve bürokratlar yer almaktadır.

Related Posts

‘5 bin mağdurun evini teslim edeceğim

“Kooperatif meselesinde hem tapusunu, arsasını verenler hem de kooperatife üye olanlar mağdur. Üzerimize düşeni yaparak hak sahiplerine evlerini vereceğiz”

Emekli aylığı ve TSK’da düzenlemelere gidilen torba kanun yürürlüğe girdi: Kuvvet Komutanlığı’nda yaş uzatma yetkisi Cumhurbaşkanı’nda

Emekli aylığı ve TSK’da düzenlemelere gidilen torba kanun yürürlüğe girdi: Kuvvet Komutanlığı’nda yaş uzatma yetkisi Cumhurbaşkanı’nda

Netanyahu yine tehditler savurdu: Saldırılara devam ederiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde anlaşma sağlansa bile 60 günlük ateşkes sürecinde Hamas’ın silahlarını bırakmama ve Gazze’den çıkmama durumunda saldırılara devam edeceklerini bildirdi. Netanyahu, sosyal medya hesabından …

Gazze’nin çilesi ne zaman bitecek

DÜNYA, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durduracak ateşkes anlaşması haberini beklerken, İsrail ordusu Filistinli sivilleri öldürmeye devam ediyor.

TBMM’deki salgın Ankara’ya yayıldı, vakalarda patlama yaşandı

Meclis’te 100’ün üzerinde vekil ve personelin hastanelik olmasıyla gündem olan ishal ve kusma vakalarında artış yaşandığı belirtildi. Özellikle Ankara alarma geçerken uzmanlar, yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle çoğalan bakteriyle virüslerin, su ve gıda kaynaklı enfeksiyonları tetikleyerek ishal ve kusma vakalarını artırdığı uyarısında bulundu.

Bebek’te ünlü pastanenin yıkımına başlandı!

İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel’deki kaçak yapılar için yıkım kararı verildi. Bugün Baylan Pastanesi’nde yıkıma başlandı.