Kamala Harris, Demokrat Parti’nin başkan adayı olmak için yeterli delege sayısına ulaştı

T24 Dış Haberler

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti’nin başkan adayı olmak için yeterli delege sayısına ulaştı. Harris, iki büyük parti tarafından başkan adayı gösterilen ilk Siyah kadın ve ilk Asya kökenli Amerikalı olacak. 

Demokrat Parti Ulusal Kongresi Başkan Jaime Harrison, Harris’in internet üzerinden yapılan oylamada kasım ayında Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın karşısına çıkmak için yeteri kadar delegenin desteğini aldığını söyledi. Harris, pazartesi günü oylama sona erdiğinde resmen Demokrat Parti’nin adayı ilan edilecek. 

Harris, cuma günü internet üzerinden destekçileriyle bir araya geldiği toplantıda, “Demokratların muhtemel adayı olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Sağlık durumu nedeniyle adaylığı soru işareti yaratan ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesiyle adı öne çıkan Harris, birkaç hafta için ciddi bir parti içi muhalefet maruz kalmadan patinin pusuladaki bir numaralı ismi oldu. 

Harrison, cuma günü yaptığı açıklamada Harris’in oylamanın birinci gününden delegelerin yüzde 50’sinden fazlasının desteğini aldığını ifade ederek, “Kasım ayında Donald Trump’ı yenme görevimizde bize o liderlik edecek” diye konuştu.

Harrison, Harris yeterli oya ulaşsa da partinin birlik görüntüsü vermesi için tüm delegelerin oylarını kullanmasını istedi.

Pazartesi günü adaylığı kazandığı resmen açıklandıktan sonra Harris, partisinin 19-22 Ağustos’ta Chicago’da yapılacak kurultayında adaylığı kabul edecek. 

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir