Instagram, Threads’i cazip kılmak için yeniden harekete geçti

Meta’nın X (eski adıyla Twitter) ile rekabet eden mikroblog hizmeti Threads, Instagram’dan içerik çapraz paylaşımını desteklemeyi planlıyor. Bir rapora göre, bazı hesaplarda bir görüntüyü Instagram’a paylaşırken aynı anda Threads’e de yüklemeye olanak tanıyan bir seçenek güncellendi. Firma daha önce benzer bir işlevi Facebook uygulaması için test etmişti. Özellik şu anda bazı kullanıcılarla test ediliyor ve şu an için sadece görüntülerin çapraz paylaşımı destekleniyor. Şirket, bu özelliği sonunda tüm kullanıcılar için tanıtabilir.

TechCrunch’a göre, bazı Instagram kullanıcılarında Threads’e çapraz paylaşım seçeneği bir düğme olarak görünüyor. Kullanıcıların bu özelliği kullanabilmek için seçeneği etkinleştirmesi gerekiyor ve düğmenin gelecekteki paylaşımlar için etkin kalıp kalmayacağı şu an belirsiz. Çapraz paylaşım seçeneği şu anda test aşamasında olduğundan, tüm kullanıcılar bu özelliğe erişemeyecek ve Gadgets 360 ekibinin hesaplarında henüz etkin değil.

Instagram, Threads’i cazip kılmak için yeniden harekete geçti

Mevcut haliyle, çapraz paylaşım özelliğine erişimi olan Instagram kullanıcıları sadece görüntüleri Threads’e paylaşabiliyor. Bir Reel paylaşımı şu an desteklenmiyor, bu nedenle dikey videolarınızı Threads’e manuel olarak yüklemeniz gerekecek. Çapraz paylaşım seçeneği Instagram hesabınız için etkin olsa bile bu gereklilik geçerlidir.

Rapora göre, Instagram’dan bir görüntüyü çapraz paylaşmak, Threads’teki gönderinin metin olarak otomatik olarak başlığı kullanacak. Ancak, kullanıcılar hatırlayabilir ki Threads, Instagram gibi hashtag desteği sunmuyor, bu nedenle çapraz paylaşılan metinde hashtagler kaldırılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx