JAGUAR LAND ROVER ABD İTHALAT VERGİSİ NEDENİYLE SEVKİYATLARI DURDURDU
Jaguar Land Rover Automotive, ABD’ye yapılan sevkiyatlarını durdurduğunu duyurdu. Donald Trump yönetiminin uyguladığı yüzde 25’lik ithalat vergisi nedeniyle firma, ABD’ye araç sevkiyatını durdurma kararı aldı.
Firma, bu adımı yeni ticaret koşullarını dikkate alarak aldıklarını belirtti. ABD’ye getirilen gümrük vergisinin, özellikle araç fiyatlarını 5 bin ile 10 bin dolar arasında artırabileceği ifade edildi.
Jaguar Land Rover, yılda yaklaşık 400 bin aracın dörtte birini ABD’ye ihraç ediyor. Uzmanlar, firmanın mevcut araç stoğunun yaklaşık iki aylık talebi karşılayacak kadar olduğunu aktardı.
Yeniden sevkiyatın başlaması durumunda, yeni araçların Amerika’ya ulaşması 21 gün sürebilecek. Bu durumun yaz aylarında artacak talep ile birlikte bayi ağlarında stok sıkıntısına yol açabileceği belirtiliyor.
Jaguar Land Rover’ın bu kararı, Trump’ın tarifelerine yanıt olarak değerlendiriliyor. Aynı dönem içerisinde Nintendo da Switch 2 oyun konsolunun ABD ön siparişlerini ertelediğini duyurmuştu.
Trump’ın tarifeleri, ticaret savaşlarının başlangıcı olarak yorumlanabilir. ABD’nin yeni ticaret politikaları; otomotiv ve elektronik sektörlerinin yanı sıra giyim gibi geniş endüstrileri de olumsuz etkileyebilir.
More Stories
Maliye’den ‘stok vergisi’ iddialarına açıklama
Piyasalarda tedirginlik artıyor: Güvenli liman varlıklarına talep yükseldi
Trakya yılın ilk çeyreğini 516,9 milyon dolarlık ihracatla tamamladı