İl başkanları yönetimi destekliyor, Kılıçdaroğlu tarafı ‘temiz’ beyanlarını yalanlıyor: CHP’de kurultay gerilimi

CHP Başkanlarından Önemli Toplantı

CHP’nin 81 il başkanı, İstanbul’da devam eden yargı operasyonları ve CHP’nin kurultayına yönelik soruşturmayı değerlendirmek için bir araya geliyor. Başkanlar, CHP lideri Özgür Özel’in “Mutlak butlan ya da kayyum kararını tanımam” açıklamasını destekleyerek, yönetime destek veren bir bildiri paylaşabilirler.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun “kurultay sürecinin tertemiz olduğunu söylediği” iddialarını reddediyor ve “Kemal Bey’in kurultay süreciyle ilgili bilgisi yok. Ne temiz ne kirli diyebilir. Bilgisi olmayan bir konuda da açıklama yapamaz” diyor.

Partinin 81 il başkanı, tartışmaların artması ve operasyonların artmasıyla değerlendirme yapmak için bugün Ankara’da bir araya geliyor. Toplantıda İstanbul operasyonları, olağan kurultay süreci ve kurultayla ilgili tartışmalar ele alınacak.

Başkanlar, CHP lideri Özgür Özel’in “Mutlak butlan ya da kayyum kararını tanımam” açıklamasını desteklediklerini vurguluyor. Başkanlar, CHP’ye yönelik yapılacak yargı operasyonlarını kabul etmeyeceklerini belirtiyorlar. Bu nedenle, başkanların buluşma sonrası yönetime destek veren ve İstanbul operasyonlarını kınayan bir bildiri paylaşabileceği belirtiliyor.

‘NE TEMİZ, NE KİRLİ DİYEBİLİR’

Başkanlar, Kılıçdaroğlu’nun “kurultayın tertemiz olduğunu söylediği” iddiasıyla ilgili, avukatın yalanladığını belirtiyorlar. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “Kılıçdaroğlu’nun kurultay davasının tarafı olmadığını ve hiçbir şekilde de olmayacağını” belirtiyor. Çelik, kurultayla ilgili tartışmalara ilişkin “Genel başkanımızın kurultay özelindeki iddialar üzerinde hiçbir bilgi ve görgüsü yoktur. ‘Kurultay tertemizdir’ demesi için, bilgi, görgü olması lazım. Bilgisi olmayan birinin yorum yapma şansı olmaz. Bunun haricindeki beyanlar yalan olur. Ne temizdir ne kirlidir diyebilir” değerlendirme yapıyor.

‘TARAF DEĞİL, KONUŞAMAZ’

Kılıçdaroğlu’nun tarafı olmadığını belirten başkanlar, “Kemal Bey bir açıklama yaparak kurultay tartışmalarını bitirsin” beklentisiyle ilgili, “Kemal Bey bilgisi olmayan bir konuda açıklama yapamaz” diyorlar. Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında yaptığı açıklamadan sonra dava sürecinin başlatılmasıyla ilgili, “O yayında yönetimden Erdoğan’ın iddialarına cevap vermesini istemişti. Bunun haricinde bir yorumu yoktu” diyorlar.

Kılıçdaroğlu’nun tarafı olmadığını belirten başkanlar, “Kemal Bey mahkemeden karar çıkarsa yönetime döner mi?” sorusuna karşı, “Bu doğmamış çocuğa don biçmek olur. Olmayan bir kararla ilgili ne yapabilirsiniz? Genel başkanın bu konuda hiçbir yorumu yok. Davayla da ilgilenmiyor. Çünkü tarafı değil. Onun başından beri söylediği: ‘Ben partiyi tartıştırmam. Kurultay özelinde de bir değerlendirme yapmam'” yanıtını veriyor.

İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU’NA NOT YOLLADI

CHP lideri Özgür Özel, Memleket Partisi’ne yaptığı ziyaret sonrası tartışmalara ilişkin soruları yanıtladı. Özel, Kılıçdaroğlu’nun avukatının açıklamasının sorulması üzerine, “O yalanlamayı Ekrem Başkan kendi avukat arkadaşlarıyla görüşmüş. Bu yalanlamayı yalanladılar. Ekrem Başkan ‘Bizzat Kemal Bey bana bunu söyledi’ diyor. Kemal Bey’den de bir açıklama gelecek diye umuyor. Kemal Bey’e de öyle bir not yollamış. O avukat arkadaşın benimle ilgili ifadeleri bir hadsizlik. İfadelerle ilgili o avukat hâlâ partili miymiş, ona bakacağız” dedi.

Related Posts

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon… CHP’den ilk üst düzey tepki: ‘Kirli senaryolara boyun eğmeyeceğiz!’

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan sert tepki geldi.

Azerbaycan’da 2 Rus gazeteci gözaltına alındı!

Azerbaycan ile Rusya arasında Yekaterinburg kentindeki Azerbaycanlıların evlerine baskın düzenlenmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Azerbaycan polisi, Rus medya ağı Russia Today’in Bakü’deki kolu olan Sputnik Azerbaycan ofisine …

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Ödül töreninde dikkat çeken Selçuk Bayraktar- Ali Koç karesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ile BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yan yana oturması dikkat çekti.

Soylu ‘fırsat’ gördü: ‘Türkiye’nin Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var’

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “Şimdi önümüzde bir fırsat var. Bu fırsatı hep beraber yönetmek, hep beraber yarınlara büyük adımlar atmak zorundayız. Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var” dedi.