Havalar soğudu, uzmanı uyardı: ‘Bronşiolit’ bebeklerde çok ağır seyrediyor

Çocuklarda Bronşiolit Hastalığı Kış Aylarında Artıyor

Hava soğudukça, çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış gözlemleniyor. Bu dönemde özellikle küçük çocuklar arasında sıkça görülen bronşiolit, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken önemli bir sağlık sorunu haline geliyor. Viral enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkan bronşiolit, nefes darlığı, öksürük ve morarma gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Belirtileri ve Tedavisi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel’e göre, bronşiolit hastalığı özellikle kış aylarında sıkça görülüyor ve erken tedavi edilmesi gerekiyor. Hastalığın genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle başladığını söyleyen Prof. Dr. Güzel, alt solunum yollarına indiğinde ise çocuklarda nefes darlığı, solunum sıkıntısı gibi ciddi sorunlara yol açabildiğini belirtiyor. Özellikle 2 yaş altı çocuklarda ve prematüre bebeklerde daha şiddetli seyrettiğini vurgulayan uzman, risk grubundaki çocukların beslenmesine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Tedavi ve Önlemler

Prof. Dr. Güzel, hastalığın belirtilerinden biri olan dudaklarda morarma, solunumda zorluk, yüksek ateş ve beslenme sorunları durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca ortamın nemlendirilmesi ve çocukların beslenmesine özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzman, bronşiolit hastalığından korunmak için aşıların önemli olduğunu ve özellikle risk altındaki çocuklara influenza ve RSV aşılarının yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Bronşiolit hastalığının tedavisinin genellikle evde yapılabildiğini ancak bazı durumlarda hastaneye yatış gerekebileceğini belirten Prof. Dr. Güzel, tedavi sürecinde oksijen desteği, sıvı takviyesi ve ateş kontrolü gibi önlemlerin önemli olduğunu ifade ediyor.

(Demirören Haber Ajansı)

Related Posts

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…