Güneş ışınlarına karşı doğal koruma: Bol sebze ve meyve tüketin

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya: Yaz Sıcağına Karşı Beslenme Önerileri

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yaz sıcağına karşı riskli grupları uyarmış ve beslenme önerilerinde bulunmuştur. Prof. Dr. Kaya, “Kavun, karpuz, kayısı, kiraz, domates, salatalık, havuç, tere, roka gibi sebzeleri, şeftali gibi meyveleri bol bol tüketmek vücudu güneşin zararlı ışınlarından korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir” demiştir.

Riskli gruplar arasında yaşlılar, 5-6 yaş altı çocuklar, bebekler, hamile ve emzikli kadınlar bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kaya, bu grupların beslenmelerine özen göstermeleri gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca bu grupların diyetisyenlere danışarak beslenme planlarını oluşturmalarının önemine değinmiştir. Yaz aylarında ferahlatıcı ve antioksidan açısından zengin besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Kaya, bu sayede bağışıklık sisteminin korunacağını ve güneşe karşı koruyucu önlemler alınacağını ifade etmiştir.

Riskli Gruplar İçin Beslenme Önerileri

Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yaz aylarında risk grubundaki bireylerin özellikle beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtmiş ve güneşten korunma yöntemleri hakkında bilgi vermiştir. Beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları açıklayan Prof. Dr. Kaya, antioksidan zengin meyve ve sebzelerin önemine vurgu yapmıştır.

Related Posts

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Yeşilayın ‘Gönüllü Hekimler Projesi’ne başvurular başladı

Hekimlerin bağımlılıkla mücadele süreçlerinde daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Yeşilay Gönüllü Hekimler Projesi”ne başvurular başladı.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.