Fed kararından sonra Borsa İstanbul’da son durum ne?

Borsa İstanbul’da Günlük Değerlendirme

Dün, Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi, günü %0,66’lık bir düşüşle 9.074,62 puandan tamamladı. Açılışta ise endeks, önceki kapanışa göre 49,28 puan ve %0,54 artışla 9.123,90 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi %0,67, holding endeksi ise %0,33 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %1,74 ile iletişim sektörü oldu. En fazla kaybettiren ise %0,32 ile finansal kiralama faktoring sektörüydü.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.250 ve 9.350 puan seviyeleri direnç, 9.100 ve 9.000 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Fed Sonrası Küresel Piyasalar

ABD’nin ticaret müzakerelerinde olumlu gelişmelerin yaşanması, yatırımcıların risk iştahını artırdı. Bu durum, küresel piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini sabit bıraktığı toplantı sonrasında pozitif bir seyir izlemesine neden oldu.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında İngiltere’de BoE’nin faiz kararı, ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan eşya stoklarının öne çıkacağını belirtti.

Rezervler Güçlü Durumda

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve bankacılık sektörü hakkında bir webinar düzenledi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politik belirsizliklere karşı güçlü adımlar attığını vurgulayarak, “TCMB rezervleri azalmasına rağmen önceki yıllara göre daha güçlü durumda” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bu Görünüm Yanıltıcı Olabilir

İktisatçı Mahfi Eğilmez ise, “Swap hariç tutulduğunda Türkiye’nin döviz rezervleri geçmiş yıllara göre hâlâ pozitif seyrediyor. Ancak bu görünüm yanıltıcı olabilir. Zira rezervlerde sürekli bir azalma yaşanıyor. Bu da, kalıcı bir toparlanmadan ziyade geçici bir rahatlama izlenimi veriyor” şeklinde yorumda bulundu.

Related Posts

Bitcoin’de 3 ay sonra bir ilk! 100 bin doları aştı

Bitcoin’in fiyatı, ABD ile Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez yeniden 100 bin doları aştı.

Hazine nakit dengesi Nisan’da 183,5 milyar TL açık verdi

Hazine nakit dengesi Nisan’da 183,5 milyar TL açık verdi

TCMB Başkanı ‘3 farkla kazandık’ demişti: Merkez Bankası rezervleri erimeye devam ediyor!

Merkez Bankası’nın döviz ve altın rezervlerindeki gerileme sürüyor. Son haftalardaki düşüş ekonomik dengelere yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi gümrük vergileriyle sarsıldı

Dünyanın en fazla satış yapan otomobil üreticisi Toyota, 2025-2026 mali yılı için kâr tahminini yüzde 21 düşürdü. Şirketin bu kararı, ABD Başkanı Donald Trump’ın uygulamaya koyduğu gümrük vergilerinin etkisinin artması ve Japon yeni’nin değer kazanmasıyla birlikte geldi.

Trump’ın geldiği ilk çeyrekte verimlilik düştü

ABD’de tarım dışı iş gücü verimliliği, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydetti.

Uluslararası uzmanlardan AB’nin Rus enerjisi kararına kritik bakış:

Avrupa Komisyonu’nun iddialı yeni stratejisi, 2027 yılına kadar kıtaya yapılan karlı Rus doğalgaz satışlarını sona erdirmeyi, gaz şirketlerini Moskova ile olan sözleşmelerini feshetmeye zorlamayı ve Rus petrolüne ve nükleer yakıtına olan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir