Erdoğan’la 13 yıl sonra görüşen DEM Parti’nin 13 isteği ortaya çıktı

MHP Lideri Bahçeli’nin PKK Lideri Öcalan’a Meclis Çağrısı

MHP lideri Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ı “Meclis’te konuşma” çağrısı yaparak İmralı sürecini başlatmıştı. Süreç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Partililerden oluşan İmralı heyetinin görüşmesiyle devam etti.

Efkan Ala ve İbrahim Kalın’ın da hazır bulunduğu 1 saat 25 dakika süren görüşmenin ardından DEM Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiği ve sürecin bundan sonraki aşamalarının değerlendirildiği belirtilmişti.

Erdoğan’la Görüşen DEM Parti’nin 13 İsteği

DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın oluşturduğu İmralı heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 13 yıl sonra ilk kez yüz yüze temas kurdu.

İmralı heyeti, Erdoğan görüşmesinin ardından İmralı’ya giderek terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşecek. Öcalan-İmralı heyeti görüşmesinden önce Sözcü’den Başak Kaya, DEM Partili isimlerin ilettiği 13 isteği kaleme aldı.

O 13 istek şunlardır:

  1. Öcalan’ın tecridi kaldırılsın. İletişim özgürlüğü güvence altına alınsın.
  2. PKK’nın silahsızlandırma süreci için özel bir yasa çıkarılsın.
  3. Eşit ve özgür yurttaşlık ilkesi yasalarla güvence altına alınsın.
  4. Demokratik Dönüşüm ve Barış Kanun Teklifi hazırlansın.
  5. Hasta tutuklular salıverilsin.
  6. Barış süreci için Meclis’te özel yetkili bir komisyon kurulsun.
  7. TBMM Başkanı tüm partilerle görüşerek uzlaşı metni hazırlasın.
  8. Belediyelerdeki kayyum uygulaması son bulsun.
  9. Cezaevindeki belediye başkanları serbest bırakılsın, tutuksuz yargılansın ve göreve iade edilsin.
  10. Umut hakkı yasa teklifleri gündeme alınsın.
  11. Örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın.
  12. Yürürlükteki Terörle Mücadele Kanunu değişsin.
  13. AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararları mutlaka uygulamaya alınsın.

Related Posts

Mersin’de feci kaza: 2 yaralı

Mersin’de otomobil ile çarpışan zabıta aracının devrilmesi sonucu 1’i zabıta memuru 2 kişi yaralandı.

İngiltere’de Batı Nil alarmı: Sivrisineklerde ilk kez virüs tespit edildi

İngiltere’de ilk kez sivrisineklerde tespit edilen Batı Nil virüsünün halk sağlığı için düşük risk taşıdığı belirtilirken, uzmanlar iklim değişikliğiyle birlikte yeni hastalıkların yayılabileceği uyarısında bulunuyor

Bakan canlı yayında hangi suçların cezasının artacağını açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza İnfaz Kanunu’nda yapılması planlanan düzenlemeleri açıkladı. Yeni düzenlemelerle kasten yaralama, tehdit ve meskûn mahalde silahla ateş etme suçlarının cezaları artırılacak. Kurusıkı silahlar da bu kapsamda değerlendirilerek 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirilecek.

Dünyada bu hastalığa sahip tek kişi: Kalbinden beslenmek zorunda

İngiltere’de yaşayan 14 yaşındaki Finley Ranson, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir sindirim sistemi rahatsızlığıyla mücadele ediyor. Finley, hayatta kalabilmek için her hafta iki kez hastaneye giderek doğrudan kalbine bağlı özel bir damar yoluyla lipit (yağ) enjekte ettiriyor.

New York’ta 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü heyecanı

ABD’nin New York şehrinde Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) öncülüğünde düzenlenen 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’nde Türk bayrakları dalgalanırken, Anadolu Ateşi ve Mehter Takımı performans sergiledi. ABD’nin New York …

Kuzey Kore ordusu son viteste: Tüm sistemler sil baştan

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin askeri hazırlıklarını yeniden şekillendirecek kapsamlı bir değişim sürecini başlattı.