Depremzededen ‘Adalet’ Nöbeti

6 Şubat depreminde yakınlarını kaybeden Döne Kaya, 6 hafta önce başlattığı adalet nöbetine bu kez Ankara Kuğulu Park’ta devam etti. Kaya, Malatya’da yıkılan Kırçuval Oteli davasında sanık koltuğunda bir kişinin bile oturmamasına tepki göstererek adalet arayışını sürdürdü.

ADALET NEREDE?

Kaya, “6 Şubat depreminin üzerinden 488 gün geçti ama adalet hala sağlanmadı. Adalet sağlanana kadar devam edeceğim. Fuat Koku sitesinde annemi, kız kardeşimi, abimi ve 9 aylık yeğenimi kaybettim. Dosyamız hala soruşturma aşamasında ve belediye dosyayı tefrik edilmiş durumda. Ben bütün dosyaların birleşmesini ve soruşturmanın bu şekilde devam etmesini istiyorum” dedi.

Kaya, en kısa zamanda davanın açılmasını istediğini belirterek “Aradan bir buçuk yıl geçti. Daha ne kadar bekleyeceğiz?” diye sordu. Kaya, Kırçuval Malatya Otelinin ilk duruşmasında sanık koltuğunda tek bir kişi bile bulunmamasından da şikayetçiydi.

Kaya, “Bu otelin Elazığ Depremi’nde ağır hasar aldığı evraklarla tespit edildi. Ancak hiçbir sorumlu yargılanmadı. Yargı karşısına çıkarılsa bile hiçbir sorumluluk verilmiyor. Biz sadece inşaat mühendisi, yapı denetim ve müteahhit arasında soruşturmaların sürmesi istemiyoruz. Fuat Koku’nun 9 kat bina çıkmasına izin veren, belgelere imza atan, kamu çalışanlarının yargılanmaya dahil edilmesini istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx