Depremde 72 kişiye mezar olmuştu… Ebrar Sitesi H Blok’a ilişkin davada karar!

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz 7 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar H.N. ve N.K. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Başka dosyadan tutuklu sanıklar Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı. Diğer sanıklar duruşmada yer almadı.

Mahkemede son sözleri sorulan sanıklardan Atilla Öz, suçsuz olduğunu, yıkılan binayla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Öz, “Binayla ilgili benim bir ilgim yok, toplantılara katılmadım, hiçbir yerde imzam da yoktur bu nedenle beraatimi talep ediyorum” dedi.

Tevfik Tepebaşı da suçsuz olduğunu, Ebrar Sitesi H Blok’un yapım süreciyle veya müteahhitliği ile alakalı herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu.

Tutuksuz sanıklar N.K. ile H.N. de mahkemeden beraat talebinde bulundu.

Sanık N.K. “Ben H Blok’un sıvacısıydım, beraatimi talep ediyorum” dedi. Sanık H.N. ise “Ben de kapıcıydım, sigorta yaptırmak için okumadan bazı belgelere imza attım. Beraatimi istiyorum” şeklinde savunma yaptı.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlerini talep ederken müşteki avukatları ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz’ü “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 14 yıl 5 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanıklar H.N, L.T. ve N.K’nin beraatine hükmeden mahkeme heyeti, firari sanıklar Ahmet Doğan ile Mustafa Timurbanga’nın yakalanamamış olmaları gerekçesiyle dosyalarının tefrik edilmesine hükmetti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde merkez Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi’nde 72 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi H Blok’un yıkılmasına ilişkin 7 sanık hakkında dava açılmıştı.

Related Posts

Microsoft, çalışanlarının yüzde 3’ünü işten çıkaracak

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un çalışan sayısını yüzde 3 azaltacağı bildirildi.

Türkiye’deki barış masası Yunanistan’ı telaşlandırdı: Yunan basınından dikkat çeken manşet ‘Atina için risk taşıyor’

Rusya Ukrayna savaşını sonlandırabilmek için olası müzakerelerin İstanbul’da yapılacak olması Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Ankara’nın arabulucu rolü ve barış hamlelerinin ülke için risk oluşturduğunu ve Atina’nın karşılık vermesi gerektiğini bildirdi.

İsrail hastaneyi hedef aldı, gazeteciyi öldürdü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda 1’i gazeteci 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerin desteğini arkasına alan …

Başkentte toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar açık arttırmayla satıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, otobüs, metro ve Ankaray’larda unutulan eşyaları açık artırmayla satışa sundu.

CHP Gençlik Kolları Başkanı: Gençler İmamoğlu’na sahip çıkıyor

CHP Gençlik Kolları Başkanı Aydın, “Gençler, Ekrem İmamoğlu şahsında umuduna, geleceğine ve ülkesine sahip çıkıyor” dedi.

CHP’nin yaz dönemi programı netleşiyor: ‘AKP’nin kalelerinde’ mitingler devam edecek; işte o iller

CHP’nin yaz dönemi programı netleşiyor: ‘AKP’nin kalelerinde’ mitingler devam edecek; işte o iller