BirGün yöneticilerine gözaltı… TGC: ‘Gazeteciler işinin başında ve haberinin peşinde’

TGC Yönetim Kurulu, Birgün’de çalışan üç gazetecinin “Sabah Gazetesi yazarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını ziyaretini haberleştirdikleri için gözaltına alınmasının” kanuna aykırı olduğunu belirterek bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“BirGün Gazetesi Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ile Berkant Gültekin’in ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir’in Sabah Gazetesi yazarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını ziyaretini haberleştirdiği için gözaltına alınması kanuna aykırıdır. Ziyaret, ilgili gazetede yayınlanmış ve alenileşmiştir.

Birbiri ardına gerçekleşen haksız, hukuka ve kanuna aykırı gözaltı uygulamalarına devam edilmektedir 5271 Sayılı Kanunun 91. Maddesinin 2.bendine göre ‘Gözaltına alma, bu tedbirin soruşturma yönünden zorunlu olmasına ve kişinin bir suçu işlediği şüphesini gösteren somut delillerin varlığına bağlıdır.’

“ORTADA SUÇ DEĞİL HABER VARDIR”

Bu olayda ortada suç değil, haber vardır. Haber gerçek mi, güncel mi, haberin verilmesinde kamu yararı var mı buna bakılır. Gazetecilerin evinden ve iş yerinden gözaltına alınması uygulamaları kabul edilemez. Tüm gazeteciler işinin başında ve haberinin peşindedir. Usule uygun olarak adliyeye çağrılmaları yeterlidir. Halkın haber alma hakkı en üstün kamu yararıdır. Meslektaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

Related Posts

Ayşe Ateş, Bahçeli’nin o anlarına isyan etti!

Suikast sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafına dokunduğu görüntüleri paylaşarak dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in son dönemdeki bölgesel askeri operasyonlarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Putin ile Netanyahu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu görüştü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir