Bafra Devlet Hastanesi’nden Hayat Kurtaran ‘Yasaklı Kol’ Bileklik Uygulaması

Bafra Devlet Hastanesi’nden “Yasaklı Kol” Uygulaması: Hayat Kurtaran Bileklik

Samsun Bafra Devlet Hastanesi, meme kanseri ve diyaliz hastalarının sağlık süreçlerinde oluşabilecek ciddi riskleri önlemek amacıyla “Yasaklı Kol” bileklik uygulamasını başlattı. Bu uygulama sayesinde, işlem yapılması sakıncalı olan kollara takılan siyah renkli bilekliklerde “Yasaklı Kol” ibaresi bulunuyor. Bu sayede acil durumlarda ya da hasta bilincini kaybettiğinde, sağlık personeline önemli bir uyarı sağlanmış oluyor.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, “Hastanemizde 2019 yılında mamografi hizmeti başladı. Meme kanseri tanısı almış hastaların takibinde önemli bir aşamaya geldik. Ancak bazı hastaların ameliyat sonrası işlem yapılmaması gereken kolları var. Bu nedenle siyah renkli ve üzerinde ‘Yasaklı Kol’ yazılı bileklik uygulamasına geçtik” şeklinde konuştu.

“Fistülün bulunduğu kola iğne yapılmaması, tansiyon ölçülmemesi, baskı uygulanmaması gerekiyor. Bu bileklik, acil durumlarda yanlış müdahalelerin önüne geçilmesi açısından oldukça önemli” diyen Dr. Emre Akgün, diyaliz hastaları için bileklik kullanımının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Radyoloji Teknisyeni Kudret Demirel ise, “Siyah renkteki sade bileklik sayesinde hastalarımız günlük hayatta da rahatlıkla kullanabiliyor. Bu da hasta konforunu artırıyor” dedi. Hasta ve hasta yakınları da uygulamadan memnuniyetini dile getirdi ve hastane, hasta güvenliğini önceleyen yenilikçi bir adım atarak örnek bir farkındalık çalışmasına imza attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY – Yerel

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.