Yeşilayın ‘Gönüllü Hekimler Projesi’ne başvurular başladı

Yeşilay Gönüllü Hekimler Projesi Sağlık Alanında İşbirliklerine Destek Oluyor

Yeşilay tarafından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında aile hekimlerinden branş uzmanlarına kadar geniş yelpazede görev yapan doktorlar, eğitimler ve çeşitli saha hizmetleriyle çalışmalara destek sağlayacak. Projeyle hekimlerin gönüllülük esasına dayalı modelle mesleki gelişim, bilimsel katkı ve toplumsal fayda üretme fırsatını yakalaması amaçlanıyor.

Eğitim modülleri, akademik çalışmalar, saha faaliyetleri ve farkındalık kampanyalarıyla desteklenen proje, aynı zamanda kamu politikalarına katkı sunacak bilimsel verilerin üretilmesine de zemin hazırlıyor.

Bağımlılıkların önlenmesi, erken teşhis, doğru yönlendirme ve rehabilitasyon süreçlerinde hekimlerin daha etkili roller üstlenmesini kapsayan proje, sağlık profesyonelleri arasında dayanışma ağı oluşturarak multidisipliner işbirliklerini de teşvik ediyor.

Yeşilay Gönüllü Hekimler Projesi’yle bağımlılıkların karşısında duran, sağlık alanında tecrübesini farkındalık çalışmalarına da aktarmak isteyen 5 bin gönüllü hekime ulaşılması hedefleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kurumlarla işbirlikleri kapsamında bağımlılıklarla mücadelede uluslararası düzeyde etkili yapı oluşturulması, projenin öncelikleri arasında yer alıyor.

Proje sayesinde hekimler, alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılıklarıyla ilgili koruyucu, önleyici ve tedavi edici süreçlere aktif destek verecek, hem sahada hem de sağlık sisteminde fark oluşturacak.

Hekimler, Yeşilay’ın resmi internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak sürece dahil olabilecek. Katılımcılar, ilgi ve uzmanlık alanlarına göre farklı modüllerde görev alacak.

Related Posts

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.