CHP’li Bağcıoğlu ‘iki stratejik tehdide’ dikkat çekti: ‘Ülke güvenliğini ciddi biçimde etkiliyor…’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: Milli Güvenliği Tehdit Eden Siber Saldırılara Dikkat Çekti

Son dönemde yaşanan olaylar ve art arda gelen siber saldırılar ve insansız hava araçlarına yönelik tehditler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu tarafından milli güvenliğe yönelik ciddi bir tehdit olarak değerlendirildi.

Bağcıoğlu, iki stratejik tehdide dikkat çekerek, “Ülke güvenliğini ciddi biçimde etkilediğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

“Her Geçen Gün Yeni Taktikler…”

Bağcıoğlu, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Son dönemde yaşanan olaylar, iki stratejik tehdidin ülke güvenliğini ciddi biçimde etkilediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Hollanda ve Çekya’da siber saldırılar, İspanya’da ise enerji ve iletişim sistemlerine yönelik saldırılar gerçekleşmiş ve birçok müşterinin kişisel verileri çalınmıştır. Dünya genelinde birçok devletin siber saldırı kabiliyetlerini artırdığı ve her geçen gün yeni taktikler geliştirdiği bilinmektedir.

Yeni kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı’nın, kriz anlarında alınacak tedbirleri içeren kurumsal uygulamalar belirlemesi gerektiğini ifade eden Bağcıoğlu, özellikle belirli sektörlere odaklanarak siber savunma tatbikatları yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Ukrayna’nın Rusya topraklarında gerçekleştirdiği dron saldırısının stratejik ve psikolojik etkilerine dikkat çeken Bağcıoğlu, insansız araçların gelişen saldırı kabiliyetinin de ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

“Lazer Silahlarına Yoğun İlgi”

Kinetik sistemlerin, elektronik harp ve lazer silahlarının koordineli kullanımının önemine değinen Bağcıoğlu, lazer silahları konusunda birçok devletin ürün geliştirdiğine dikkat çekti.

Türkiye’de en az 4 savunma şirketinin lazer savunma sistemleri üzerinde çalıştığını belirten Bağcıoğlu, bu alanda etkin proje yönetiminin önemine vurgu yaparak, milli savunma sanayinin bu alana gereken önemi vermesi gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Aidatı isteyen apartman yöneticisini bıçaklayarak öldürdü

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde aidat istediği S.D. tarafından bıçaklanan apartman yöneticisi M.D, yaşamını yitirdi.

Tekirdağ’da Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

Ergene’de otomobilin kamyona çarpması sonucu sürücü H.S.Ş. hayatını kaybetti, kamyon sürücüsü gözaltında.

Kemal Okuyan’dan ‘Bahçeli formülü’ne yanıt: ‘Sömürücülerin devlet yöneticisi olamayacağı kuralına ne dersiniz?’

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda sarf ettiği aktarılan “Cumhurbaşkanının iki yardımcısı olsun, bir Kürt, diğeri Alevi olsun” ifadelerine yanıt verdi.

Nişan töreninden dönen aile kaza yaptı: 1 ölü, 4 yaralı

Elazığ’daki nişan töreninden dönen ailenin içinde bulunduğu otomobil, Erzincan Saztepe mevkiinde kontrolden çıkarak takla attı.

Zelenski: Rus tarafına önümüzdeki hafta bir toplantı daha yapılması teklif edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’ya üçüncü tur müzakerelerin gelecek hafta yapılmasını teklif etti

Kocaeli’de Eşini Tüfekle Vuran Kadın Tutuklandı

İzmit’te tartıştığı kocasını tüfekle vurarak öldüren kadın polis tarafından tutuklandı.