New York’ta 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü heyecanı

42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali New York’u Coşturdu

ABD’nin New York şehrinde gerçekleşen 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, Türk bayrakları eşliğinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) organizasyonuyla Manhattan bölgesinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Türk kültürü ve gelenekleri en güzel şekilde yansıtıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yürüyüş, Türk bayraklarının dalgalandığı görüntülerle renklendi. Festival alanında kurulan stantlarda Türk ürünleri sergilenirken, dev sahnede gerçekleştirilen müzik ve folklor gösterileri izleyenlerden büyük beğeni topladı. Ünlü sanatçılar Burak Kut, Çelik, Yavuz Bingöl ve Selma Geçer’in sahne performansları etkinliğe ayrı bir renk kattı. Ayrıca Anadolu Ateşi, Mehter Takımı ve Kafkas Halk Oyunları ekibi de unutulmaz bir gösteri sundu.

ABD ve diğer ülkelerden gelen vatandaşlar ve turistlerin ilgiyle takip ettiği festivale Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal gibi önemli isimler de katıldı.

Gelenek Devam Etsin

New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada Türk Günü Yürüyüşü’nün sembol haline geldiğine vurgu yaparak, “Bu etkinliği yıllardır sürdürmek ve genişletmek önemli. Türk toplumunun birliğini ve dayanışmasını en iyi şekilde gösterdiğimiz platformlardan biri bu tür organizasyonlardır. Gelecek yıllarda da daha büyük ve coşkulu etkinliklere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

Yazal, “Bugün güzeldi ama seneye daha da güzel olması için elimizden geleni yapacağız. Herkesi bu birlikteliğe ortak olmaya davet ediyorum. Türk kültürünü her yönüyle dünyaya tanıtmak ve yaşatmak için bu tür platformları değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Duyarlı Sanatçılar ve Gururlu Polisler

Etkinliğe katılan sanatçı Yavuz Bingöl, Türk Günü Yürüyüşü’nün bu yılki temasının “engelsiz bir dünya” olduğunu belirterek, Filistinli çocuklara destek kampanyasına dikkat çekti. Bingöl, Gazze’ye yönelik duyarlılığını dile getirirken, herkesi bu konuda birlik olmaya çağırdı.

New York Polis Departmanı’nda görevli Türk kökenli Dedektif Uğur Bek ise, yürüyüşe katılan Türk polislerin sayısının her geçen yıl arttığını vurguladı. Bek, “Türk Amerikan Polis Derneği”nin önemine değinerek, Türk topluluklarının birlik ve dayanışmasını pekiştireceklerini belirtti.

Ayrıca Türk kökenli dedektif Egemen Aydın da Türk Günü Yürüyüşü’ne ailesiyle birlikte katıldıklarını ve Türk bayrağını gururla dalgalandırdıklarını söyledi. Aydın, Türk gençlerine polislik konusunda cesaretlendirici mesajlar verirken, NYPD Turkey sosyal medya hesapları üzerinden kendilerine ulaşılabileceğini ifade etti.

Related Posts

CHP’li Bağcıoğlu ‘iki stratejik tehdide’ dikkat çekti: ‘Ülke güvenliğini ciddi biçimde etkiliyor…’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Son dönemde art arda yaşanan olaylar, iki stratejik tehdidin ülke güvenliğini ciddi biçimde etkilediğini bir kez daha ortaya koymuştur” diyerek, kritik uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek: Neler konuşulacak? Saat kaçta toplanılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00’te yapılacak kabine toplantısında kritik gündem maddeleri masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek toplantıda 10. Yargı Paketi, Terörsüz Türkiye süreci, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve güncel ekonomik gelişmeler değerlendirilecek.

Örtülü af’ta ilk adım tamam: Covid yok

TBMM Adalet komisyonunda yeni yargı paketi dün sabaha karşı kabul edildi. İnfaz düzenlemesi salı günü Genel Kurulu’a gelecek.

Barış Yarkadaş trol hesapların ‘fikir tarifesi’ni canlı yayında ifşaladı: Tweet 20 bin TL sert tweet 50 bin TL

Geçtiğimiz günlerde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyadan yayınladığı ‘beni asmak istiyorlar, beni silahla vurmak istiyorlar’ ifadelerini içeren açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan olayların ardından gözler CHP’nin içindeki kurultay çatlağına çevrilirken, Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sistematik bir şekilde trol hesaplar tarafından saldırıya maruz kaldığını canlı yayında açıkladı. Bu hesapların yurt dışından idare edildiğini vurgulayan Yarkadaş, söz konusu trol hesapların saldırılarla ne kadar para kazandığını ifşa etti.

TKP’den 12. yılında Gezi anması: ‘Bu halk size diz çökmez boyun eğmez’

Türkiye Komünist Partisi Gezi Direnişi’nin 12. yılında bir anma düzenledi. Söz konusu etkinliğe katılan partililer ‘Bu halk size diz çökmez boyun eğmez’ sloganları attı. Yapılan açıklamada “Bütün çabaya rağmen Gezi, artık bu ülkenin emekçilerinin hafızasından silinemez. Aynı iki ay önce gördüğümüz gibi, seçme seçilme hakkına sahip çıkan, ayağa kalkan milyonlar, her seferinde Gezi’yi bir nostalji olarak değil, yarım kalmış bir hissiyatın mirasi olarak hatırlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Karabük’te toprak kayması

Karabük’te meydana gelen toprak kayması sonucu köy yolu ulaşıma kapandı.