‘Taksim’ yasaklı 1 Mayıs sonrası bilanço: 13 kişi tutuklandı

AKP İktidarı 1 Mayıs İçin Taksim’i Kapattı

AKP iktidarı bir kez daha 1 Mayıs günü yaklaşırken Taksim Meydanı’nı halka kapattı. 1 Mayıs için Taksim Meydanı’na çağrı yapanlar ise polis ve mahkemelerle karşılaştı. Evleri basılarak gözaltına alınan ve tutuklanan kişi sayısı gün geçtikçe arttı.

1 Mayıs öncesi ve günü gözaltına alınan 372 kişiden bir kısmı emniyetten serbest bırakıldı. Ancak, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilenlerin işlemleri geç saatlere kadar devam etti.

Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilenlerden 13’ü tutuklanırken, 163 kişi serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Ali Haydar Saygılı, PM üyeleri Aydın Kılıçdere, Hüseyin İldan ve Limter-İş Örgütlenme Uzmanı Devrim Yurtsever bulunuyor.

ESP Eş Genel Başkanı Murat Çepni ise serbest bırakıldı ancak yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Serbest bırakılanlar, yakınları ve arkadaşları tarafından adliye önünde sevinçle karşılandı. Yapılan açıklamalarda, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Hamas Genel Sekreteri Hürriyet’e konuştu: ‘İşgal biterse esirleri bırakırız’

Hamas Siyasi Büro’nun Gazze Genel Sekreteri Ebu Avn, İsrail işgalinin bitmesi karşılığında tüm rehineleri serbest bırakarak ateşkes yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hamas yetkilisi, bölgedeki “merkez güç” olarak tanımladığı Türkiye’nin barış çabalarından mutlu olduklarını aktardı.

Küstah karikatür açık bir kışkırtma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Leman dergisindeki küstah karikatürü, mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtma, alçakça bir provokasyon olarak nitelendirdi. Sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini belirten Erdoğan, “Haklıyken haksız konuma düşecek adımlardan herkes uzak durmalıdır. Öfkenin aklı perdelemesine hiçbir genç kardeşim izin vermemelidir” çağrısı yaptı.

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.