İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde konumlanmış olan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmaktadır ve Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Tarihsel olarak çeşitli yerleşimlere ev sahipliği yapmış olan ada, günümüzde Türkiye’deki yüksek güvenlikli cezaeviyle tanınmaktadır. Tamamen askeri bir alandır ve sivil girişlere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı uygarlıklar tarafından kullanılmıştır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları dönemlerinde de önemini korumuştur. Cumhuriyet dönemi ile birlikte stratejik bir konumda yer aldığı için daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

Denizden çıkan servet başlarını yaktı: 80’lik çift yargılanıyor

Fransa’nın batı kıyılarında 18’inci yüzyıldan kalma tarihi bir geminin enkazından çıkarılan altın külçelerin yasa dışı satışıyla ilgili olarak 80 yaşındaki roman yazarı Gay Courter ve 82 yaşındaki eşi Philip Courter mahkemeye çıkacak.

Özgür Özel’in düşünceli o anları defalarca paylaşılmıştı: Gerçek bakın ne çıktı

İBB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan Özgür Özel’in videosunun aslında bir yıl önce, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çekildiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Hamas Genel Sekreteri Hürriyet’e konuştu: ‘İşgal biterse esirleri bırakırız’

Hamas Siyasi Büro’nun Gazze Genel Sekreteri Ebu Avn, İsrail işgalinin bitmesi karşılığında tüm rehineleri serbest bırakarak ateşkes yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hamas yetkilisi, bölgedeki “merkez güç” olarak tanımladığı Türkiye’nin barış çabalarından mutlu olduklarını aktardı.