Meteoroloji’den Hava Durumu Tahmini: Sağanak Yağışlar Geliyor

Hava Durumu Tahmini: Yer Yer Sağanak Yağışlar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Muğla, Giresun, Siirt, Aydın’ın güney ilçeleri ve Antalya’nın batı kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyinde ve Karadeniz kıyılarında pus ve sis oluşumu bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, artış trendinin devam edeceği öngörülüyor. Rüzgar genellikle güneyden hafif eserken, bazı bölgelerde ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

Öte yandan, bazı illerde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde:

  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 24
  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 20
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu 27
  • Adana: Parçalı ve az bulutlu 31
  • Antalya: Parçalı ve az bulutlu, akşamüstü batı kesimlerde sağanak yağışlı 22
  • Samsun: Parçalı ve az bulutlu 15
  • Trabzon: Parçalı bulutlu 15
  • Erzurum: Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 19
  • Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 30
Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum