AB’nin tek tip şarj girişi uygulaması yürürlüğe girdi

AB, Yeni Elektronik Cihazlarda USB-C Şarj Girişini Zorunlu Kıldı

Avrupa Birliği’nde (AB), bugünden itibaren yeni akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu hale geldi. AB’nin atıkları azaltmayı amaçlayan ve çeşitli elektronik cihazların USB-C, Micro USB ve Lightning gibi farklı şarj girişlerini uyumlu hale getirecek tek tip şarj kuralı, 28 Aralık Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, AB ülkelerinde taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak.

AB, DÜZENLEMEYİ 2022 YILINDA ONAYLAMIŞTI

Bu kapsamda ayrıca bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi bulunması gerekecek. Ayrıca, elektronik cihazların hızlı şarj sistemleri de uyumlu olacak. USB-C kuralı, 28 Nisan 2026 tarihinden itibaren dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olacak.

AB, 2022’de tek tip şarj girişi kuralını onaylamış ve yürürlüğe girmesi için 2 yıl süre tanımıştı. AB’nin düzenlemesi, özellikle farklı şarj girişi kullanan Apple firmasının ürünlerinde değişikliğe gitmesine neden olmuş ve şirketin yeni cihazlarında şarj girişlerini USB-C olarak değiştirmesini sağlamıştı. Halihazırda çoğu cihaz, USB-C girişi ile şarj ediliyor. Kulaklık ve diğer çeşitli aksesuarlar ile yeni dizüstü bilgisayarlarda da aynı giriş mevcut.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Özgür Özel’in düşünceli o anları defalarca paylaşılmıştı: Gerçek bakın ne çıktı

İBB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan Özgür Özel’in videosunun aslında bir yıl önce, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çekildiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Hamas Genel Sekreteri Hürriyet’e konuştu: ‘İşgal biterse esirleri bırakırız’

Hamas Siyasi Büro’nun Gazze Genel Sekreteri Ebu Avn, İsrail işgalinin bitmesi karşılığında tüm rehineleri serbest bırakarak ateşkes yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hamas yetkilisi, bölgedeki “merkez güç” olarak tanımladığı Türkiye’nin barış çabalarından mutlu olduklarını aktardı.

Küstah karikatür açık bir kışkırtma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Leman dergisindeki küstah karikatürü, mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtma, alçakça bir provokasyon olarak nitelendirdi. Sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini belirten Erdoğan, “Haklıyken haksız konuma düşecek adımlardan herkes uzak durmalıdır. Öfkenin aklı perdelemesine hiçbir genç kardeşim izin vermemelidir” çağrısı yaptı.