Muğla Belediye Başkanı Aras: İmamoğlu’nun Tutuklanma Süreci Siyasi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras: “Türk Yargısına Güveniyoruz Ancak Peşin Hüküm Kabul Edilemez”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhurbaşkanı Aday Adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili olarak, Türk yargısına güven duyduklarını ancak peşin hüküm vermenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Aras, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı’nı belirlemek için yapılan oylamada oy kullandıktan sonra, Düğerek Mahallesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu ile ilgili yürütülen soruşturma ve tutuklama sürecini değerlendiren Aras, sürecin siyasi olduğunu vurguladı.

Aras, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğine dikkat çekerek, “Delillerin basında ve sosyal medyada münakaşa edildiğini görüyoruz. Bu sürecin siyasi amaçlar güttüğü açıkça ortadadır” dedi.

“Türk Yargısına Güveniyoruz Ancak Algı Operasyonlarına Dikkat”

Yargı sürecinin devam ettiğini ve masumiyet karinesinin korunması gerektiğini vurgulayan Aras, Türk yargısına güvendiklerini belirtti. Ancak, kamuoyunda yapılan algı operasyonlarına dikkat çekerek, herkesin yargılama sürecinin tamamlanana kadar masum olduğunu hatırlattı. Aras, “Suçlu ilan edilmeden önce herkese masumiyet karinesi tanınmalı ve peşin hüküm verilmemelidir” ifadelerini kullandı. – MUĞLA

Related Posts

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Hamas Genel Sekreteri Hürriyet’e konuştu: ‘İşgal biterse esirleri bırakırız’

Hamas Siyasi Büro’nun Gazze Genel Sekreteri Ebu Avn, İsrail işgalinin bitmesi karşılığında tüm rehineleri serbest bırakarak ateşkes yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hamas yetkilisi, bölgedeki “merkez güç” olarak tanımladığı Türkiye’nin barış çabalarından mutlu olduklarını aktardı.

Küstah karikatür açık bir kışkırtma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Leman dergisindeki küstah karikatürü, mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtma, alçakça bir provokasyon olarak nitelendirdi. Sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini belirten Erdoğan, “Haklıyken haksız konuma düşecek adımlardan herkes uzak durmalıdır. Öfkenin aklı perdelemesine hiçbir genç kardeşim izin vermemelidir” çağrısı yaptı.

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.