151 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi davasında hakime ‘red’ talebi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ndeki Palmiye Sitesi’nin üç blokunun yıkılması sonucu 151 kişi hayatını kaybederken 16 kişinin yaralı kurtulmuştu.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhitler Ali Babaoğlu, Hacı Mehmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu hakkında “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan dava açtı.

AKP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Eray Ersoy’un da babası olan müteahhit Hacı Mehmet Ersoy, Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Aralık 2024’te görülen ikinci duruşmada tutuklandı ancak 17 Ocak’ta “Kocama hali” nedeniyle tahliye edildi.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Ocak’ta ailelerin itirazı üzerine müteahhit Ersoy’u tutuklamak üzere yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararına rağmen Ersoy, ortadan kayboldu.

MÜTEAHHİT ORTADAN KAYBOLDU

Palmiye Sitesi’nin üçüncü duruşması bugün Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu müteahhit Ali Babaoğlu, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz olarak yargılanan sanık Ömer Tarakçıoğlu, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan sanık müteahhit Hacı Mehmet Ersoy ise duruşmaya gelmedi.

Tutuklu sanık müteahhit Ali Babaoğlu ve tutuksuz sanık Ömer Tarakçıoğlu, üzerlerini atılı suçlamaları kabul etmedi. Müştekiler ve müşteki avukatları, Ersoy hakkında tahliye kararı veren hakimin tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle reddi hakim talep etti.

Mahkeme heyeti, bu talebi değerlendireceğini söyledi. Eğer talep kabul edilmezse, bir üst mahkemenin bu konuda karar verme yetkisi bulunuyor. Palmiye Sitesi’nin dördüncü duruşmasının 12 Haziran’da yapılacağı bildirildi.

Related Posts

Ayşe Ateş, Bahçeli’nin o anlarına isyan etti!

Suikast sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafına dokunduğu görüntüleri paylaşarak dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in son dönemdeki bölgesel askeri operasyonlarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Putin ile Netanyahu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu görüştü