Azerbaycan ve AGİT Görüşmesi

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Feridun Sinirlioğlu ile görüştü.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bayramov ve Sinirlioğlu, 61. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2025) marjında bir araya geldi.

Görüşmede, Azerbaycan ile AGİT arasındaki ikili işbirliği, AGİT’in karşı karşıya olduğu zorluklar, bölgesel ve uluslararası güvenlik konularının yanı sıra Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci müzakere edildi.

AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu’nu 2. Karabağ Savaşı sonrasında bölgedeki durumla ilgili bilgilendiren Bayramov, işgal döneminden kalan kuruluşların (AGİT Minsk Grubu) feshinin önemine değindi.

Ermenistan ile yürütülen normalleşme sürecini hatırlatan Bayramov, bu ülkenin anayasasında ve diğer yasal mevzuatlarında Azerbaycan’a karşı toprak iddialarının bulunmasının süreci engellediğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca ikili ilişkilere yönelik konular da ele alındı.

Related Posts

Ayşe Ateş, Bahçeli’nin o anlarına isyan etti!

Suikast sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafına dokunduğu görüntüleri paylaşarak dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in son dönemdeki bölgesel askeri operasyonlarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Putin ile Netanyahu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu görüştü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir