Safranbolu Millet Bahçesi’nde Durum Kritik

CHP Milletvekili Cevdet Akay: Safranbolu Millet Bahçesi Projesi Tamamlanmalı

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Safranbolu Emek Mahallesi Millet Bahçesi Proje Alanı’nda önemli açıklamalarda bulundu. 2022 yılında başlanan ve tasarruf tedbirleri nedeniyle durdurulan proje hakkında konuşan Akay, “Ağustos 2024’ten itibaren gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40’ların altında kaldı. Bu durum, yapılan yatırımların risk altında olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Projenin durdurulmasına tepki gösteren Akay, “Genelgeye göre, yatırımları yüzde 75’in altında olan projelerin durdurulacağı belirtilmişti. Biz de bu konuyu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirerek, Karabük ve Safranbolu millet bahçeleriyle ilgili tespitlerimizi paylaştık. Karabük’teki çalışmalar devam ederken, maalesef Safranbolu’daki proje için gerekli ödenekler aktarılmadığı için ilerleme yavaşladı. Bu nedenle acil bir şekilde müdahale edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Projenin tamamlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile TOKİ Başkanı’na çağrıda bulunan Akay, “Safranbolu millet bahçesinin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Eğer gerekli ödenekler hızlı bir şekilde aktarılırsa, 2025 yılı ortasında proje tamamlanabilir. Aksi halde yaklaşık 180 milyon TL’lik yatırım tehlikeye girebilir. Safranbolu’nun miras değeri taşıyan ilçesinde acele edilmeli ve proje için gereken adımlar atılmalı” dedi. – KARABÜK

Related Posts

Özgür Özel’in düşünceli o anları defalarca paylaşılmıştı: Gerçek bakın ne çıktı

İBB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan Özgür Özel’in videosunun aslında bir yıl önce, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çekildiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Hamas Genel Sekreteri Hürriyet’e konuştu: ‘İşgal biterse esirleri bırakırız’

Hamas Siyasi Büro’nun Gazze Genel Sekreteri Ebu Avn, İsrail işgalinin bitmesi karşılığında tüm rehineleri serbest bırakarak ateşkes yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hamas yetkilisi, bölgedeki “merkez güç” olarak tanımladığı Türkiye’nin barış çabalarından mutlu olduklarını aktardı.

Küstah karikatür açık bir kışkırtma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Leman dergisindeki küstah karikatürü, mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtma, alçakça bir provokasyon olarak nitelendirdi. Sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini belirten Erdoğan, “Haklıyken haksız konuma düşecek adımlardan herkes uzak durmalıdır. Öfkenin aklı perdelemesine hiçbir genç kardeşim izin vermemelidir” çağrısı yaptı.