İsmail Küçükkaya İngiliz İstihbaratı Başkanı ile THY’deki görüşmesini anlattı

İsmail Küçükkaya’dan İskandinav Liderler ve Richard Moore Yorumu

Halk TV‘de İsmail Küçükkaya, Yeni Bir Sabah programında dış basında gündem olan İskandinav liderlerin fotoğrafını değerlendirdi. Küçükkaya, Danimarka, Finlandiya, Norveç ve Danimarka liderlerinin sade sofrasını göstererek tevazunun önemine vurgu yaptı.

Küçükkaya, İngiliz İstihbaratı‘nın başındaki Richard Moore ile THY‘de karşılaşmasını da anlattı.

Azerbaycan‘ın milli petrol şirketi SOCAR‘ın davetiyle Bakü‘ye THY uçağında seyahat ederken Moore ile karşılaştığını ifade eden Küçükkaya, o anları şöyle aktardı:

  • SOCAR’ın davetiyle bir grup gazeteci arkadaşımla Bakü’ye gitmekteydim. Tam o sırada uçakta kimleri gördüm?
  • Richard Moore’u gördüm. İngiltere İstihbaratının başındaki isim. Kendisi Türk Hava Yolları’nın uçağında önde oturuyordu.
  • Moore’un yanında biri daha vardı. Diğer gazetecilere fark ettirmemek için etrafa göz attım. O sırada biri uyuyor, biri lavaboya gidiyor falan.
  • Hemen yanına gittim. “Mr. Moore” dedim. “Aa, İsmail Bey…” Önce tanıştırdım kendimi, çünkü hatırlamayabilir diye düşündüm. Ancak sosyal medyada birbirimizi takip ediyoruz.
  • İşte Türk Hava Yolları’nın uçağıyla seyahat eden İngiltere MI6’in başındaki isim. MI6, onların Milli İstihbarat Teşkilatıdır (MİT).
  • Moore’un yanındaki kişi sadece birkaç çanta ile seyahat ediyordu. Mütevazılık, mütevazılık…

Related Posts

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Hamas Genel Sekreteri Hürriyet’e konuştu: ‘İşgal biterse esirleri bırakırız’

Hamas Siyasi Büro’nun Gazze Genel Sekreteri Ebu Avn, İsrail işgalinin bitmesi karşılığında tüm rehineleri serbest bırakarak ateşkes yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hamas yetkilisi, bölgedeki “merkez güç” olarak tanımladığı Türkiye’nin barış çabalarından mutlu olduklarını aktardı.

Küstah karikatür açık bir kışkırtma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Leman dergisindeki küstah karikatürü, mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtma, alçakça bir provokasyon olarak nitelendirdi. Sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini belirten Erdoğan, “Haklıyken haksız konuma düşecek adımlardan herkes uzak durmalıdır. Öfkenin aklı perdelemesine hiçbir genç kardeşim izin vermemelidir” çağrısı yaptı.

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.