CIA: Covid-19 muhtemelen bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandı

Covid-19 Virüsü Muhtemelen Bir Laboratuvar Kazasından Kaynaklandı

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde 7 milyon insanın, ABD’de ise 1,2 milyon insanın ölümüne yol açan Covid-19 virüsünün “muhtemel kaynağının” Çin’in Wuhan kentindeki bir laboratuvar kazası olduğu belirtildi.

CIA’nın açıklamasında, Covid-19 salgınının doğal sebeplere göre, “araştırma kaynaklı olma ihtimalinin daha yüksek olduğu” görüşüne yer verildi.

Ayrıca, bu sonucun hala “düşük bir ihtimal” olduğu ve herhangi bir yeni güvenilir istihbarat raporu veya açık kaynaklı bilginin bu değerlendirmeyi değiştirebileceği vurgulandı.

CIA daha önce de virüsün hayvandan mı insana geçtiği yoksa bir laboratuvar kazasından mı kaynaklandığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirtmişti.

ABD Senatosu tarafından onaylanan yeni CIA Direktörü John Ratcliffe ise, Covid-19 salgınıyla ilgili laboratuvar sızıntısı teorisinin en makul açıklama olduğunu düşünen isim olarak biliniyordu.

Related Posts

Destici’den Özgür Özel’e geçmiş olsun telefonu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i telefonla arayarak, evinde geçirdiği kaza sonucu elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aydın’da cezaevi firarisi bir gün sonra yakalandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde Kurban Bayramı arifesinde cezaevinden firar eden 26 yaşındaki Poyraz Gülfidan, bir gün süren aramanın ardından yakalandı. ‘Hırsızlık’ suçundan hakkında 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Gülfidan, çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklandı.

Türkiye’ye gelen TIR’da 77 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Nahçıvan Gümrük Genel Müdürlüğü ekipleri, İran’dan Türkiye’ye “duvar paneli” taşıyan bir TIR’da 77 kilogramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi.

Elon Musk bombayı patlattı: Epstein istismar dosyasında Trump da yer alıyor

Elon Musk ve ABD Başkanı Donald Trump arasında başlayan kriz derinleşiyor. Musk son olarak Trump’ın Epstein dosyalarında adının olduğunu ileri sürüp “gerçekten büyük bombayı bırakmanın zamanı geldi” dedi. Musk, Epstein dosyalarının kamuoyuna …

İBB soruşturmasında tahliye edilmişti: İş insanı Ali Nuhoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak hakkında tahliye kararı verilen iş insanı Ali Nuhoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı.

Son Dakika… Beykoz Belediyesi’ne yönelik fezleke iddianameye dönüştü! 69 yıl hapis istemi

Son Dakika Haberi…. Beykoz’un görevden uzaklaştırılan tutuklu Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in da arasında bulunduğu 26 kişi hakkında hakkında “örgüt hiyerarşisi içinde ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik” suçlarından hazırlanan fezleke iddianameye dönüştü. Yargılama ise 2 Eylül’de yapılacak.