Emekli askerlerden protesto: Teğmenime dokunma

Emekli Askerlerden Teğmenlere Destek: “Teğmenime Dokunma”

İzmir Konak’ta Kara Harp Okulu’nda gerçekleşen mezuniyet töreninde kılıç çekerek “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atan teğmenler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ihraç isteğiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişlerdi. Bu duruma tepki olarak emekli askerler, “Teğmenime Dokunma” başlığı altında basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Durumu Rahatsız Edici Bulamıyoruz”

Emekli askerler adına konuşan Jandarma Tuğgeneral Gazi Şerafettin Kaplan, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin, mezuniyetlerini kutlamak amacıyla toplanarak kılıç çekmelerini ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demelerini eleştirenlere karşı açıklama yaptı. Kaplan, “Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, ülkenin bütünlüğünü, Türk Ulusunun namusunu koruma yemini etmenin neden rahatsız edici bulunduğunu anlamak güç. Özel Kuvvetler Komutanlığında yapılan bir ant töreni de benzer şekilde kutlanmıştı. Teğmenlerin mezuniyetlerini kutlamak istemeleri neden disiplinsizlik kapsamına alınıyor?” şeklinde konuştu.

”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen teğmenlerin suçlanmasını kabul etmediklerini belirten Kaplan, emekli askerler olarak teğmenlere destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

“Düşünmek Bile İstemiyoruz”

Kara Harp Okulu’nda her yıl 13 Mart’ta gerçekleştirilen Atatürk’ün okula girişini anma töreninde yaşanan bu durumun hukuka aykırı bir şekilde cezalandırılması durumunda, emekli askerler kararı alanlara sert eleştirilerde bulundu. Teğmenlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılmasının Mustafa Kemal Atatürk’e zarar vereceğini savunan emekli askerler, genç teğmenlere destek olmaya devam edeceklerini vurguladılar.

“Hangi Askeri İsterdiniz?”

Hukuka aykırı bir şekilde teğmenlere ceza verilmesi durumunda, emekli askerler kararı alanlara sert bir şekilde tepki gösterdiler. “Kimsenin askeri olmasını istemediniz mi?” diye soran emekli askerler, genç teğmenleri desteklemeye devam edeceklerini belirttiler. Teğmenlere hitaben yapılan bu açıklamada genç askerlere cesaret verilmeye devam edilirken, Atatürk’ün gösterdiği yoldan sapılmayacağı vurgulandı.

Related Posts

Ayşe Ateş, Bahçeli’nin o anlarına isyan etti!

Suikast sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafına dokunduğu görüntüleri paylaşarak dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Hindistan, Pakistan’a saldırı düzenledi

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in son dönemdeki bölgesel askeri operasyonlarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Putin ile Netanyahu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu görüştü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir